unbekannt - 11.00

unbekannt - 11.00
Pide más fotos:

Acepto la  política de privacidad y los TCS.
Número del artículo 498002
10.500
IVA incluido
Fondeadero:
Amsterdam Países Bajos
Vendedor: Comerciante
Scheepsmakelaardij Goliath
Sneek - Niederlande
Enviar consulta:
Acepto la  política de privacidad y los TCS.
Sólo pasamos sus datos al vendedor. Si solicita un presupuesto de seguro, Pantaenius recibirá su dirección de correo electrónico.
Datos
 • Astillero / fabricante
  unbekannt
 • Modelo:
  11.00
 • Categoría:
  yate de vela
 • Fondeadero:
  Amsterdam Países Bajos
 • Eslora:
  11.00 m
 • Anchura:
  3.10 m
 • Calado:
  2.10 m
 • Material:
  acero
 • Año de construcción:
  1939
 • Estado:
  bien cuidado
Observaciones
es Texto traducido automáticamente. Haga clic en la bandera de la derecha para ver el original nl
Para obtener más información, póngase en contacto con nuestro corredor Ken van Rossum, 06 11 11 43 40.


d

De Njord werd door Dhr. Henk Tingen ontworpen en in 1939 in Wormerveer bij de firma Camminga gebouwd.

Hij werd gekocht door Dhr. Logjes, een pontjesbaas op de IJ-veren.In de oorlog woonde hij op de Njord. Vlak na de bevrijding verhuurde hij voor een korte rondreis de boot aan Prins Bernhard en de toenmalige Canadese Ambassadeur. Dat trok toen veel aandacht, onder andere in Volendam waar zij toen aanmeerden.

In 1949 lag de boot in Amsterdam in de jachthaven Aeolus. Dhr. Leeuw merkte (vader van de huidige eigenaar) de boot op in de haven tijdens een autorit van Harlingen naar Utrecht. Hij was direct verliefd en kocht hem. De familie Leeuw, een tandartsen-koppel en hun twee zoons, ging ermee regelmatig naar Denemarken op vakantie. Andere reizen gingen zo ver als Tanger, Ibiza (jaren 70), Stockholm, of Helsinki. De laatste grote reizen die gemaakt zijn waren naar Bilbao in 2007 en Oslo in 2008. Sindsdien heeft de Njord enkel in Nederland gevaren. 

In 2018 werd de boot voor het laatst uit het water gehaald voor onderhoud en werd de mast geschuurd en gevernist. In 2002 werd in Elburg een roestvrij stalen dek aangebracht onder het teakhouten dek. Zo werden het constante onderhoud van het deken de regelmatige lekkages voorkomen.

In 1985, bij extreme vorst, zonk de Njord in de Sixhaven. Een schot ijs was door de romp geraakt. Er bleken wat verzwakkingen te zijn ontstaan doordat het teakhout op bepaalde plekken het staal raakte. Daarom werd het vlak gerepareerd, en werd toen al de potdeksel en de hoeklijn van staal naar RVS veranderd om er zo voor te zorgen dat het teakhout niet langer met het staal in contact kon komen. 

In de jaren 60 werd het aluminium doghouse op de Njord gezet.

In principe is het onderhoud goed geweest de afgelopen jaren en zou de Njord vrij makkelijk weer kunnen gaan varen. De geiser bleek bij het aanzetten van de hydrofoor lek te zijn. Het is een oud apparaat, dus dat zou waarschijnlijk makkelijk zijn om te vervangen. De zeilen zijn de originele zeilen: deze zouden wellicht wat reparaties moeten ondergaan al waren ze in goede staat bij het laatste gebruik.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze makelaar Ken van Rossum, 06 11 11 43 40.


Contacto
Vendedor: Comerciante
Empresa: Scheepsmakelaardij Goliath
Acepto la  política de privacidad y los TCS.
Sólo pasamos sus datos al vendedor. Si solicita un presupuesto de seguro, Pantaenius recibirá su dirección de correo electrónico.
Vendedor: Comerciante
Empresa: Scheepsmakelaardij Goliath